UA-89100708-1

Uitgebreide informatie

Bij een gastgezin wonen.

Je kunt in San Gaspar Vivar waar het kantoor is van Tess Unlimited bij een gastgezin wonen. Het is een leuke en unieke ervaring, goed voor je Spaans en je helpt er ook een familie mee. De gezinnen komen uit de middenklasse en wonen in gewone huizen. Je kunt rekenen op een redelijke kamer en een warme douche. San Gaspar Vivar ligt ongeveer 8 minuten met de bus vanaf de koloniale stad Antigua.

Tess Unlimited heeft goed contact met de gastgezinnen. Wel is de afspraak dat je in ieder geval twee weken in je gastgezin blijft, maar je kunt uiteraard langer blijven. De kosten van een verblijf in een gastgezin is Q600,- (+/- € 60,-) per week per persoon. Je betaalt zelf de familie wekelijks. Je betaalt in quetzales. Dit is inclusief drie maaltijden per dag, behalve op zondag. Bij sommige families kun je ook tegen een kleine vergoeding je was laten doen.

Voorbereiding op je reis.

Tess Unlimited werkt samen met ´Muses´. “Hét Vrijwilligersnetwerk Muses geeft trainingen aan vrijwilligers zodat zij beter voorbereid op reis gaan. Daarnaast biedt zij vrijwilligers een online platform, Hét Vrijwilligersnetwerk, waar kennis en ervaringen over vrijwilligerswerk met elkaar kan worden gedeeld. Je kunt je voor een training aanmelden op muses.nl

Ook werkt Tess samen met JoHo. Kijk op de centrale JoHo site.
 

Verzeker je specifiek: Het is natuurlijk voor jezelf maar ook voor Tess Unlimited en de betrokken projecten, erg belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Veel vrijwilligers realiseren zich bijvoorbeeld niet dat vrijwilligerswerk bij veel verzekeringen niet is gedekt, net als aansprakelijkheid tijdens de werkzaamheden. Sluit daarom een goede verzekering af! Lees de uitgebreide tips & aandachtspunten of vraag direct advies aan.

Deel je ervaringen & promoot Tess: Op het gratis JoHo platform World Supporter kan je met o.a. experience journals, blogs, foto's, video's & requests jouw projectervaringen delen en aandacht vragen voor het werk van Tess Unlimited

Vrijwilligerspakket en Spaanse les.

Het vrijwilligerspakket kost € 395,- en bestaat uit:​

  • Uitgebreid informatiepakket bij aankomst in Guatemala
  • 10 uur Spaanse les via Skype voor vertrek in Nederland
  • taxiservice van het vliegveld naar je gastgezin (+/- 1 uur rijden)
  • 40 uur privéles Spaans in onze talenschool in Guatemala
  • lesmateriaal, schrift en pen voor je Spaanse lessen
  • thee en koffie en iets lekkers tijdens de lessen
  • Gratis verjaardags kalender van Tess Unlimited
  • leentelefoon tijdens je verblijf
  • altijd Nederlands aanspreekpunt
  • certificaat voor cursus Spaans en vrijwilligerswerk